Warmtepomp

Een warm huis of bedrijf zonder aardgas kan echt. Zowel bij u thuis als op kantoor kan Inntens warmtepompen installeren, zodat u duurzaam uw gebouw kunt verwarmen. Van advies tot onderhoud: de complete service van de warmtepompen vindt u bij ons onder één dak. Inntens beschikt over de kennis en ervaring om u te adviseren welke warmtepomp het meest geschikt is voor uw gebouw.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op met een van onze specialisten of vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier onderaan deze pagina.

 • Deskundig advies en installatie
 • Werkzaam in heel Nederland
 • Onderhoud warmtepompen
 • Al meer dan 15 jaar dé klimaatspecialist

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een duurzame toevoeging aan uw gaskachel of zelfs een complete vervanging. Deze zorgt voor warm water en de verwarming van uw huis of bedrijfspand. Door de warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen maakt de warmtepomp energie. Een warmtepomp maakt gebruik van elektriciteit in plaats van gas, waardoor uw gasverbruik aanzienlijk afneemt en de CO2-uitstoot met wel 25-50% daalt. Een warmtepomp is goed voor het klimaat én uw portemonnee: uw uiteindelijke energierekening gaat omlaag. Als u nu een warmtepomp aanschaft krijgt u bovendien ook nog subsidie, waardoor de investering nog gunstiger is.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt energie uit de omgeving: de aarde, het water of de lucht. De werking van een warmtepomp is te vergelijken met de werking van een koelkast. Een koelkast koelt doordat hij warmte verzamelt uit de lucht in de koelkast en deze afgeeft aan de lucht buiten de koelkast. Hierdoor blijft de temperatuur binnen de koelkast laag. De warmtepomp verzamelt de lucht van buiten uw huis en geeft deze vervolgens af binnen het huis. Ook als het buiten koud is kan de warmtepomp warmte uit de lucht of bodem halen.

Dat doet hij bovendien zeer efficiënt: van 1 kWh stroom maakt een waterpomp 2 tot wel 5 kWh warmte! U investeert dus in principe weinig energie om veel energie terug te krijgen. Een warmtepomp gebruikt stroom en daardoor zal uw stroomverbruik enigszins toenemen. Omdat u, afhankelijk van welke warmtepomp u installeert, echter de helft minder of zelfs geen gas gebruikt, zal de uiteindelijke energierekening toch afnemen.

Voordelen

Een warmtepomp biedt veel voordelen:

 

 • U bespaart energie en uw energierekening gaat omlaag;
 • Een warmtepomp is superefficiënt;
 • Het is een duurzame investering;
 • Het is goed voor het milieu omdat uw CO2-uitstoot vermindert;
 • Uw huis wordt meer waard;
 • U bent klaar voor de toekomst;
 • Een bodem warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen: u heeft dus geen airco meer nodig;
 • Een warmtepomp zorgt voor een constante temperatuur in huis;
 • Een warmtepomp is onderhoudsarm;
 • Op dit moment is het extra voordelig: u ontvangt nu subsidie voor de aanschaf.

Soorten waterpompen

Er zijn drie verschillende warmtepompen: een hybride, ventilatie- en volledige warmtepomp.

Hybride waterpomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met uw huidige cv-ketel. Hierdoor daalt uw CO2-uitstoot voor de verwarming en warm water met 25%. De warmtepomp werkt op stroom en is gekoppeld aan de cv-ketel. De cv-ketel springt alleen bij als het buiten erg koud is.

U kunt een hybride warmtepomp al in een matig geïsoleerd huis installeren. Als uw huis slecht geïsoleerd is kunt u beter eerst uw huis goed isoleren en daarna de warmtepomp installeren. U bespaart ongeveer € 220,- per jaar op de energierekening met een hybride warmtepomp.

Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp is voor huizen met een mechanische ventilatie. Dit zijn meestal huizen die tussen 1976 en 2000 zijn gebouwd. Ook deze warmtepomp werkt meestal samen met uw huidige cv-ketel.

Het mechanische afzuigsysteem zuigt warme lucht af en laat koude buitenlucht naar binnen. De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit deze afgezogen lucht en verwarmt daarmee het huis. De hoeveelheid warmte die de pomp levert wordt wel beperkt door de hoeveelheid lucht die wordt ververst.

U bespaart ongeveer € 170,- per jaar op de energierekening met een ventilatiewarmtepomp.

Volledige warmtepomp

Met een volledige warmtepomp gaat u helemaal van het aardgas af. Hij doet alles wat de cv-ketel doet, maar dan veel duurzamer: uw CO2-uitstoot voor de verwarming daalt tot wel 50%. Uw huis moet wel goed geïsoleerd zijn en u moet de warmtepomp combineren met vloer- of wandverwarming of met radiatoren die voldoende warmte afgeven bij een lage watertemperatuur. Omdat er een voorraadvat is voor het warme water is de volledige warmtepomp ongeveer zo groot als een koelkast.

Hij haalt de warmte uit de lucht, bodem of het grondwater en verwarmt daarmee het huis. Een warmtepomp op lucht is minder ingrijpend en goedkoper dan een warmtepomp met bodembron. Echter, een warmtepomp met bodembron is energiezuiniger, duurzamer, je hoort of ziet hem niet en hij werkt in de zomer ook als airconditioning.

U bespaart tot € 330,- per jaar op de energierekening met een volledige warmtepomp.

Onderhoud van uw warmtepomp

Wanneer u een warmtepomp laat installeren is het belangrijk om ook meteen een onderhoudsplan op te stellen. Een warmtepomp is namelijk wel onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Inntens Klimaattechniek is gespecialiseerd in het onderhoud van warmtepompen en helpt u hier graag mee. Door uw warmtepomp te onderhouden gaat deze langer mee en is er aanzienlijk minder kans op storingen.

 Is uw huis geschikt voor een warmtepomp?

Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Hieronder geven we kort weer aan welke eisen uw huis moet voldoen voor een hybride, ventilatie- en volledige warmtepomp.

Hybride waterpomp

 • In de buurt van de hr-ketel is ruimte (30 x 30 x 60 cm) en er is buiten ruimte voor de buitenunit (lijkt op de buitenkant van een airconditioning).
 • Alle ramen in uw huis hebben ten minste dubbel glas.
 • Uw dak, buitenmuur en vloer zijn geïsoleerd.

Ventilatiewarmtepomp

 • Uw huis heeft ventilatie met een mechanische afvoer.
 • Een mechanische ventilatie zit vooral in huizen die tussen 1976 en 2000 zijn gebouwd.

Volledige warmtepomp

 • Er is binnen ruimte voor de warmtepomp met voorraadvat (ongeveer 60x60x180 cm) en er is buiten ruimte voor de buitenunit.
 • In alle ramen zit HR++ of triple glas. Uw dak, buitenmuur en vloer zijn goed of zeer goed geïsoleerd.
 • U heeft wand- of vloerverwarming of lage- temperatuurradiatoren. 

Tips plaatsing warmtepomp

Denk goed na over waar u de buitenunit neerzet in verband met het geluid van de ventilator. U kunt het beste de buitenunit aan de zijkant van uw huis plaatsen of in een buitenkast. Wanneer het dak niet gevoelig is voor trillingen kunt u de unit ook op het dak plaatsen van een aanbouw. Plaats de buitenunit in ieder geval niet te dicht bij de buren, onder een slaapkamerraam dat vaak openstaat of op het dak boven uw woon- of slaapkamer.

  Subsidie

  U bespaart op uw jaarlijkse energiekosten en kunt ook nog eens profiteren van een subsidie bij de aanschaf van een warmtepomp. Hoeveel dit precies is hangt af van welke warmtepomp u aanschaft. De subsidie varieert van € 1.300,- tot € 3.400,-. Het subsidiebedrag voor een hybride warmtepomp begint bij € 1.500,-, die voor een ventilatiewarmtepomp begint bij € 1.350,- en het subsidiebedrag van een volledige warmtepomp ligt tussen de € 1.300,- en € 3.400,-. U moet wel binnen 6 maanden na de installatie de subsidieaanvraag hebben ingediend en u mag de warmtepomp niet verwijderen binnen een jaar na de beslissing over uw subsidie. Bekijk de website van het RVO voor alle voorwaarden van de subsidie.

  Stappenplan warmtepomp kopen bij Inntens

   

  Wilt u een warmtepomp kopen voor uw eigen huis of voor een compleet kantoorpand? Bij Inntens gaat dit meestal als volgt:

  Stap 1: Neem contact met ons op
  U neemt contact met ons op. Dit kan door te bellen, te e-mailen of het aanvraagformulier in te vullen.
  Stap 2: Vrijblijvend gesprek
  Wij plannen een vrijblijvend gesprek in bij u thuis. Zo krijgen wij een goed beeld van uw huis en uw wensen. Wij adviseren u welke warmtepomp geschikt is voor uw huis of kantoorpand, of dat uw huis wellicht eerst “warmtepomp proof” gemaakt moet worden.
  Stap 3: Offerte
  U ontvangt van ons een offerte, deze is uiteraard vrijblijvend.
  Stap 4: Planning
  Wanneer u akkoord gaat met de prijs plannen we een dag in om de warmtepomp te installeren.
  Stap 5: Installatie
  Op de afgesproken dag komen onze deskundige monteurs de warmtepomp installeren. Ze bespreken, indien gewenst, meteen een onderhoudsplan met u.

  Offerte aanvragen

  U kunt eenvoudig een offerteaanvraag indienen door het onderstaande formulier in te vullen. Het is belangrijk om het formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen, zodat wij de offerte correct op maat kunnen maken. Hierbij kunt u denken aan de volgende dingen:

   

  • Wat de afmetingen van uw huis zijn.
  • Of er ruimte is naast uw cv-ketel.
  • Hoe goed uw huis geïsoleerd is.
  • Eventueel welke warmtepomp uw wilt.
  • Of u nog specifieke wensen heeft.

  7 + 6 =

  Direct contact met Inntens Klimaattechniek

  U kunt ook direct in contact komen met Inntens Klimaattechniek. Er staat altijd een specialist voor u klaar. Voor advies of vragen over warmtepompen kunt u ons bellen op 0320 236 935 of een e-mail sturen.