Warmtepomp kopen

Advies, installatie & onderhoud van warmtepompen
Wilt u een warmtepomp kopen voor uw huis of bedrijf? Inntens is niet alleen gespecialiseerd in het plaatsen van warmtepompen, maar ook in het geven van advies op maat of onderhoud aan uw klimaatbeheersing. Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor persoonlijk en op maat gemaakt advies.
Bel 0320 236 935

Warmtepomp kopen: een duurzame oplossing

Een warmtepomp is een duurzame oplossing om uw huis of bedrijf te verwarmen zonder aardgas. Met al meer dan 15 jaar ervaring in de klimaattechniekbranche zijn we dé specialist voor het plaatsen van duurzame verwarming. We helpen u graag met een op maat gemaakte totaaloplossing voor verwarming tegen de beste prijs. Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Bij Inntens Klimaattechniek profiteert u altijd van de volgende voordelen:

 • Deskundig advies en professionele installatie
 • In heel Nederland werkzaam
 • Al meer dan 15 jaar dé klimaatspecialist
 • Een totaaloplossing voor duurzame verwarming
 • Merkonafhankelijk dus u krijgt altijd het beste advies op maat
Snel naar:

Wat is een
warmtepomp?

Als u een warmtepomp koopt heeft u een duurzame oplossing om uw huis of bedrijf te verwarmen zónder aardgas. Door warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater te halen, maakt de warmtepomp energie die wordt gebruikt voor warm water en verwarming. Een warmtepomp maakt gebruik van elektriciteit in plaats van gas, waardoor uw gasverbruik aanzienlijk afneemt en de CO2-uitstoot met wel 25-50% daalt. Het plaatsen van warmtepomp is daarom goed voor het klimaat én uw portemonnee. Een win-winsituatie dus. Daarnaast is het mogelijk om voor het plaatsen van een warmtepomp subsidie aan te vragen, waardoor duurzame verwarming nóg aantrekkelijker wordt.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt net als een koelkast, maar dan andersom. Een koelkast koelt doordat hij de warmte uit de koelkast haalt en dit buiten de koelkast afgeeft. Een warmtepomp verzamelt de warme lucht van buiten en geeft het binnenshuis af. Als het buiten koud is, haalt een warmtepomp warmte uit de bodem of het grondwater. In tegenstelling tot veel (oudere) verwarmingsinstallaties, werkt een warmtepomp volledig elektrisch. Daarnaast is een waterpomp erg efficiënt. Wist u dat een waterpomp van 1 kWh stroom, 2 tot maar liefst 5 kWh warmte kan genereren? Zo genereert u meer warmte dan er stroom wordt verbruikt.

 

Voordelen van een warmtepomp kopen

We hebben al een aantal voordelen van een waterpomp benoemd, maar we sommen alle voordelen graag voor u op:

 • U bespaart op uw gasverbruik, waardoor uw energierekening daalt.
 • Een warmtepomp is superefficiënt: hij genereert meer energie dan hij verbruikt.
 • Een waterpomp is een duurzame investering.
 • Het is een milieubewuste keuze, omdat u minder CO2 uitstoot.
 • Uw huis wordt meer waard.
 • U denkt aan de toekomst.
 • Een bodemwarmtepomp kan zowel verwarmen als koelen. U heeft dus geen airco meer nodig.
 • Een warmtepomp zorgt voor een constante temperatuur in huis.
 • Het heeft weinig onderhoud nodig.
 • U ontvangt subsidie voor de aanschaf van een warmtepomp.
 • Hij werkt probleemloos tot wel -15 ˚C.

 

Soorten warmtepompen

Er bestaan drie verschillende warmtepompen: een hybride, ventilatie- en volledige warmtepomp.

Hybride waterpomp

Een hybride waterpomp werkt in combinatie met uw huidige cv-ketel. Omdat de cv-ketel de warmtepomp alleen ondersteunt wanneer het buiten erg koud is, daalt de CO2-uitstoot voor de verwarming en voor het warme water met 25%. Een hybride waterpomp is daarom een goede groene keuze. De warmtepomp werkt volledig elektrisch en is zelfs te plaatsen in matig-geïsoleerde woningen. U bespaart ongeveer € 220,- per jaar op uw energierekening met een hybride waterpomp.

 

Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp werkt ook in combinatie met uw cv-ketel en is voor huizen met mechanische ventilatie. Dit zijn vaak huizen die tussen 1976 en 2000 zijn gebouwd. De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit de afgezogen lucht en verwarmt daarmee het huis. De hoeveelheid warmte die de pomp levert wordt wel beperkt door de hoeveelheid lucht die wordt ververst. U bespaart ongeveer € 170,- per jaar op de energierekening met een ventilatiewarmtepomp.

 

Volledige warmtepomp

Een volledige warmtepomp vervangt uw huidige cv-ketel en aardgas. Uw CO2-uitstoot voor de verwarming daalt tot wel 50%. Hij haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater om het huis te verwarmen. Een luchtwarmtepomp is minder ingrijpend en goedkoper, maar een bodemwarmtepomp is energiezuiniger, duurzamer, geruislozer, makkelijk te verbergen en werkt ook als airconditioning. U bespaart tot € 330,- per jaar op de energierekening met een volledige warmtepomp.

 

Hoeveel kost het plaatsen van een warmtepomp?

Het is lastig vooraf te bepalen hoeveel het plaatsen van een warmtepomp kost, omdat de prijs erg afhankelijk is van verschillende factoren. Niet alleen het type pomp speelt hierin een rol, maar ook uw huidige isolatie, de locatie van de pomp en nog veel meer. Om een indicatie van de kosten voor uw woning te krijgen, neemt u contact met ons op voor een oriënterend gesprek of een vrijblijvende offerte.

Contact opnemen

Subsidie aanvragen

Tegenwoordig kunt u subsidie aanvragen voor de aanschaf van een warmtepomp. De hoogte van de subsidie verschilt per type warmtepomp: die voor een hybride waterpomp begint bij € 1.500,-, voor een ventilatiewarmtepomp bij € 1.350,- en een volledige warmtepomp varieert van € 1.300,- tot € 3.400,-. Het is belangrijk dat u binnen zes maanden na aanschaf de subsidieaanvraag indient om hier gebruik van te maken. Daarnaast mag u de warmtepomp niet binnen een jaar verwijderen. Voor meer informatie en de voorwaarde van de subsidie verwijzen we u naar de website van het RVO.

Warmtepomp onderhoud

Een warmtepomp heeft niet veel onderhoud nodig, maar is niet volledig onderhoudsvrij. Daarom adviseren we altijd om een onderhoudsplan op te stellen met de installateur. We zijn gespecialiseerd in het onderhoud van warmtepompen en hebben hier jarenlange ervaring mee. Door uw warmtepomp te onderhouden gaat hij langer mee, is de kans op storingen aanzienlijk kleiner en draagt het bij aan het lage energieverbruik van de waterpomp.

 

Is uw huis geschikt voor een warmtepomp?

Niet iedere woning is geschikt voor een warmtepomp. Hieronder vindt u een overzicht met de eisen waaraan uw huis moet voldoen voor het plaatsen van een hybride, ventilatie- of volledige warmtepomp. We adviseren u om een warmtepomp alleen te plaatsen als uw huis voldoende is geïsoleerd. Dit voorkomt het onnodig ontsnappen van de warmte en het zogeheten ‘stoken voor de vogels’.

Hybride waterpomp

 • Binnen is er een ruimte van 30x30x60 cm vrij in de buurt van de cv-ketel en buiten is er ruimte voor de buitenunit (lijkt op de buitenkant van een airconditioning)
 • Alle ramen in uw huis zijn van dubbel glas.
 • Uw dak, buitenmuur en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Ventilatiewarmtepomp

 • Uw huis heeft ventilatie met een mechanische afvoer.
 • Een mechanische ventilatie zit vooral in huizen die tussen 1976 en 2000 zijn gebouwd.

Volledige warmtepomp

 • Binnen is er ruimte vrij voor de pomp en voorraadvat (60x60x180 cm) en buiten is er voor de buitenunit.
 • In alle ramen zit HR++ of triple glas.
 • Uw dak, buitenmuur en vloer zijn zeer goed geïsoleerd.
 • U heeft wand- of vloerverwarming of lage- temperatuurradiatoren.

 

Waar plaatst u de warmtepomp?

Inntens Klimaattechniek denkt graag met u mee over de beste plaats voor de warmtepomp. Meerdere factoren spelen hierin een rol, zoals de geluidsproductie en het leidingverloop tussen de installatiedelen. De buitenunit plaatst u het best aan de zijkant van uw huis of in een kast of ombouw. U kunt de buitenunit ook op uw dak of het dak van een aanbouw plaatsen, mits uw dak niet gevoelig is voor trillingen. We adviseren u ook om de buitenunit niet te dicht bij de buren, onder een slaapkamerraam dat vaak openstaat of op het dak boven uw woon- of slaapkamer te plaatsen.

Een warmtepomp kopen bij Inntens Klimaattechniek

Om bij Inntens Klimaattechniek een warmtepomp te kopen hebben we een handig en overzichtelijk stappenplan voor u opgesteld. Zo ziet u in een oogopslag welke stappen er zijn en hoe het proces verloopt.

 

Stap 1: contact

Wanneer u geïnteresseerd bent in een warmtepomp van Inntens Klimaattechniek, neemt u contact met ons op via e-mail, telefoon of ons contactformulier op de website.

Stap 2: vrijblijvend gesprek

We plannen een vrijblijvend gesprek in bij u thuis, zodat we een goed beeld krijgen van uw wensen en uw woning. Ook geven we hier een advies om uw huis warmtepomp-proof te maken.

Stap 3: offerte

Na een uitgebreid gesprek en check van uw woning, ontvangt u van ons een offerte. Die is natuurlijk gratis en vrijblijvend.

Stap 4: afspraak maken

Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte, maken we een afspraak voor het plaatsen en installeren van de warmtepomp.

Stap 5: installatie

Op de afgesproken datum komen onze monteurs bij u langs om de nieuwe warmtepomp te installeren. Ook bespreken we dan ter plekke een eventueel onderhoudsplan voor de komende jaren.

Offerte aanvragen

Een offerte aanvragen doet u snel en eenvoudig door het onderstaande formulier in te vullen. Om een zo goed mogelijke indicatie te kunnen geven van de kosten en de werkzaamheden is het belangrijk ons te voorzien van zoveel mogelijk informatie over uw huis. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het type warmtepomp waar u in geïnteresseerd bent
 • De afmetingen van uw huis
 • De huidige isolatie van uw huis
 • Het vermogen van uw cv-installatie
 • Het type verwarming in uw huis (radiatoren, vloerverwarming, hete lucht, etc.)
 • Eventuele wensen of voorkeuren

 

14 + 4 =

Neem contact op met Inntens Klimaattechniek

Heeft u nog vragen over een warmtepomp kopen of het onderhoud ervan? Of wilt u graag een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op met Inntens Klimaattechniek. Onze specialisten staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. We zijn bereikbaar via telefoon of e-mail, of vul ons contactformulier in via de onderstaande button.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepompen waar iNN TENS Klimaattechniek zich in heeft gespecialiseerd zijn de zogeheten lucht-water warmtepompen.
Deze lucht-water warmtepompen onttrekken warmte uit de buitenlucht, om hiermee vervolgens de woning te verwarmen. Als vervanger van een gasgestookte Cv-installatie.
De lucht-water warmtepomp kunnen wij volledig elektrisch leveren maar ook hybride. Bij een hybride systeem wordt de warmtepomp aangesloten op een bestaande Cv-installatie en werken de Cv-ketel en warmtepomp samen om de woning te verwarmen.
Wist u dat wij voldoende verwarmingsvermogen voor uw woning leveren, zelfs bij een buitenluchttemperatuur van -25 graden Celsius.

Wat kost een warmtepomp?

De kosten voor een warmtepomp zijn erg situatie afhankelijk. Meerdere factoren spelen hierin een belangrijke rol. Denk hierbij aan: Systeemconfiguratie & vermogen, Aanvullend benodigde aanpassingen zoals aanpassen afgiftepunten of aanleg van het systeem. Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem direct contact met ons op voor een verblijvend adviesgesprek.
Als u op zoek bent naar een specifieke kostenindicatie voor in uw huis, kunt u bij ons een offerte opvragen!

Kan een warmtepomp in elk huis?

Een lucht-water warmtepomp werkt met andere temperaturen dan een traditionele Cv-ketel. Met een warmtepomp willen wij met zo’n laag mogelijke temperatuur de woning verwarmen, om het rendement van de warmtepomp zo hoog mogelijk te houden.
Hierin speelt de isolatiewaarde van de woning een hele belangrijke rol. De woning moet in staat zijn de warmte welke de warmtepomp genereerd ook vast te houden.
Mocht de isolatiewaarde van uw woning onvoldoende zijn, dan geven wij een transparant advies om deze voor de montage van een warmtepomp te verbeteren.
De afgiftepunten zijn ook van essentieel belang voor het voldoende verwarmen van de woning. Deze moeten namelijk de warmte afgeven in de woning maar ook voldoende vermogen kunnen leveren bij lagere aanvoertemperaturen. Dit kan betekenen dat de standaard radiatoren, die nog vaak in bestaande woningen zitten, eerst moeten worden vervangen voor zogeheten laagtemperatuur radiatoren.

Wilt u een warmtepomp kopen of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.