Definitie airconditioningsysteem volgens EPBD

Een technisch bouwsysteem met als doel het koelen van een ruimte binnen een gebouw of een gedeelte daarvan, door middel van het toeveoeren van koude of het ontvochtigen van de lucht of een combinatie van beide. Het gaat hier om de installatie-onderdelen die samen een gebouw of een gedeelte daarvan koelen. Het gaat zowel om de opwekker (bijvoorbeeld koudeopslag of koelmachine), de distributie (bijvoorbeeld pomp en leiding) als de afgifte (bijvoorbeeld inblaasrooster).

Climate Care (totaal aanpak) – voor particulieren en MKB

In een handomdraai koelen op warme zomerdagen en snel zorgen voor een comfortabele temperatuur in de winter. Dat is ®ClimateCare. Naast koelen en verwarmen, filteren en ontvochtigen de klimaatsystemen van Mitsubishi Electric uw bedrijfspand. ®ClimateCare systemen zijn fluisterstil en zuinig met energie. U beperkt de uitstoot van CO2 met tot wel 100% in vergelijking tot de conventionele systemen. Dat is prachtig voor het milieu, maar ook voor uw portomonnee.

Wat zijn natuurlijke koudemiddelen? 

Alle koel- en klimaatinstallaties bevatten een koudemiddel, de meeste op zogenaamde F-gassen oftewel synthetische koudemiddelen. Het koudemiddel helpt als medium bij het transport van koude of warmte. Steeds vaker wordt van de synthetische koudemiddelen overgestapt op natuurlijke koudemiddelen, omdat de basisstoffen ((H)CFK’s en HFK’s) bij lekkage schadelijk zijn voor het milieu. Natuurlijke koudemiddelen die worden gebruikt zijn o.a. Ammoniak, Propaan en CO2.

Wat is BREAAM? 

BREAAM is hét duurzaamheid meetinstrument voor gebouwen en gebieden. BREEAM-NL stimuleert partijen in de vastgoedbranche om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te versnellen. De koplopers in deze transitie zetten BREEAM-NL in voor het bewerkstelligen van hun duurzaamheidambities.