Diensten

Klimaattechniek
 

Inntens Klimaattechniek adviseert, ontwikkelt en ontzorgt. Onze specialisten staan voor een totaalaanpak van projecten op het gebied van airconditioning- en luchtbehandelingsinstallaties. Wij zorgen voor een binnenklimaat waarbij u zich thuis voelt, ook op het werk.

“Praktische klimaatverbeteraars”

Het klimaat ligt onder een vergrootglas en onze eisen over de kwaliteit van leven worden steeds hoger. We willen onze leefomstandigheden steeds meer controleren, besturen. En die mogelijkheden zijn er door de continue voortgang van de techniek. Airconditioning is inmiddels al niet meer weg te denken uit woningen en gebouwen, maar een ideaal binnenklimaat gaat veel verder dan dat. Inntens acteert en adviseert op het brede vlak van klimaattechniek en de verduurzaming van uw pand of woonhuis en specifiek over zaken als Warmte-Terugwin-Systemen, mechanische ventilatie, warmtepompen en watertechniek.

Warmtepompen

Een warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor warm water en het verwarmen van uw huis of bedrijfspand. Warmtepompen zijn een milieuvriendelijke vervanger voor de cv-ketel.  De warmtepompinstallatie kan aangesloten worden op het centrale verwarmingssysteem. Door warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater te halen maakt de installatie bruikbare energie. Om een warmtepomp te laten werken is stroom nodig. Bij het gebruik van de warmtepomp neemt het elektriciteitsverbruik dus toe. Het gasverbruik neemt echter aanzienlijk af. Hierdoor daalt de CO2-uitstoot voor verwarming.

A-Label

In het Energieakkoord is afgesproken dat alle kantoorgebouwen in 2023 minimaal label C bezitten en in 2030 label A. Deze nieuwe wetgeving heeft een grote invloed op de strategie en de investeringen van uw organisatie. En u heeft veel technische kennis nodig om de noodzakelijke omslag te maken. U bent er uiteraard al mee bezig, maar wij kunnen ons voorstellen dat u daar best wat hulp bij kunt gebruiken. Houd het hoofd koel en neem contact op met Inntens. Wij zijn u graag van dienst.

Energie investeringsaftrek (EIA)

U wilt met uw bedrijf, vereniging of stichting fiscaal voordeel behalen door te investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Dat kan! Volgens het RVO levert EIA u gemiddeld 13,5% voordeel op. Bovendien zorgen energiezuinige investeringen direct voor een lagere energierekening.

Met een gezond binnenklimaat zorgt u voor meer comfort, een hogere productiviteit en minder ziektes en allergieën, zowel thuis als op het werk.

Het luchtbehandelingssysteem dat zorgt voor het juiste binnenklimaat dient dus optimaal te functioneren. Weet u welke temperatuur, vochtigheid en snelheid bepalend zijn?

Inntens draagt zorg voor een maximale hygiënische conditie van uw luchtbehandelingsinstallatie. Dit kan door middel van een onderhoudscontract, maar het begint veelal met een eerste audit om inzicht te krijgen in de staat van de installatie. Welk merk maakt ons niet uit, de werking ervan, die is bepalend.


Neemt u gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek of een vrijblijvende offerte.

verspilling van energie verleden tijd

Slim omgaan met uw overtollige energie? Met een modern klimaatsysteem verpilt u niets. De energie die u wegkoelt in uw bedrijfsruimten of de delen ervan slaat u op en gebruikt u voor bijvoorbeeld vloerverwarming of de warmwatervoorziening. De energie wordt circulair ingezet en zorgt voor een hoger rendement van uw warmwatervoorziening.

Wilt u uw bestaande luchtbehandelingssysteem weer optimaal laten functioneren of bent u onzeker over de huidige staat? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Inntens.